Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ


ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ

Το γκουαράνα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό βότανο,  το  οποίο προέρχεται από την οικογένεια των αναρριχόμενων φυτών. Μεγαλώνει στη Νότια Αμερική, κυρίως στη Βραζιλία, όπου θεωρείται το σημαντικότερο βότανο κατά της γήρανσης . Οι κόκκοι του έχουν χρώμα έντονο κόκκινο και είναι μεγαλύτεροι από εκείνους του καφέ. Θεωρείται ότι είναι το Ιερό φυτό των Ινδιάνων (στον Αμαζόνιο).

Οι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες κλιματικές συνθήκες (πολύ υψηλές θερμοκρασίες), την υγρασία αλλά και για να υποφέρουν ευαισθησίες, όπως ο πονοκέφαλος, η κόπωση και άλλες πολλές ασθένειες. Μάλιστα, έχει αναφερθεί ότι, το χρησιμοποιούσαν ως διεγερτικό πριν τη σεξουαλική επαφή.

Το γκουαράνα  περιέχει υψηλά ποσοστά καφεϊνης, με αποτέλεσμα να διεγείρεται το κεντρικό νευρικό σύστημα όταν γίνεται υπερκατανάλωση. Έχει χαρακτηριστεί ως το βότανο του αδυνατίσματος γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι οι τανίνες (βοηθούν στην έκκριση της αδρεναλίνης) και οι πολυφαινόλες. Έχει την ιδιότητα να καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες. Χάρη σε συγκεκριμένες ουσίες που περιέχει όπως η ξανθίνη, η θεοβρωμίνη, η θεοφυλλίνη και η μεθυλοξανθίνη (ουσίες που περιέχουν άζωτο), καταφέρνει να ενισχύσει το μυϊκό μας σύστημα. Ακόμη, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου βοτάνου, έχει βελτιώσει κάποιες διαταραχές που αφορούν στη μνήμη.

Συνιστάται σε αθλητές για να βελτιώσουν και να διατηρήσουν  τη φυσική τους κατάσταση. Ενδείκνυται σε περίοδο ανάρρωσης από πυρετό ή γρίπη, σε ρευματικές παθήσεις και καρδιαγγειακά. Δρα κατά της διάρροιας, λόγω των στυπτικών που περιέχει και αποτελεί εχθρό της υπέρτασης.

Μπορούμε να το καταναλώσουμε σε ρόφημα. Κάποια βότανα θα πρέπει να τα καταναλώνουμε με προσοχή, ώστε να μην προκαλέσουμε κάποια ανεπιθύμητη διαταραχή στον οργανισμό μας.