Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΛΥΓΑΡΙΑ


ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕ ΛΥΓΑΡΙΑ

Είναι ιθαγενές φυτό της Μεσογείου και της Δυτικής Ασίας. Το φυτό της λυγαριάς, στην αρχαιότητα, ήταν σύμβολο της αγνότητας. Πίστευαν ότι το βότανο μείωνε την σεξουαλική επιθυμία και μάλιστα το μασούσαν μοναχοί για να κατευνάσουν τις γενετήσιες ορμές τους.

Οι σύγχρονες έρευνες έδειξαν ότι η λυγαριά έχει ορμονική δράση στον οργανισμό και βοηθάει ιδιαίτερα τις γυναίκες με προβλήματα εμμηνόρροιας και στειρότητας.

Η λυγαριά ρυθμίζει τις ορμόνες, δρα στην υπόφυση (αδένας που βρίσκεται στον εγκέφαλο και ρυθμίζει την παραγωγή πολλών ορμονών), αυξάνοντας την παραγωγή της προγεστερόνης. Ρυθμίζει τον κύκλο της γυναίκας, εξισορροπώντας την έκκριση οιστρογόνων και προγεστερόνης από τις ωοθήκες. Βοηθάει, επίσης, τη μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως είναι η κατακράτηση και το πρήξιμο, η νευρικότητα και η κατάθλιψη, ο πόνος και η ακμή.

Επειδή η λυγαριά αυξάνει την παραγωγή της προγεστερόνης και μειώνει τη δράση των ανδρογόνων, έχει την ιδιότητα να αυξάνει την γονιμότητα στις γυναίκες, όταν αυτή οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης. Επίσης, αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά την περίοδο του θηλασμού.