Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΧΙ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ


ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΧΙ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Η Αγγελική ανήκει στη κατηγορία των πολυετών θάμνων. Κατάγεται από τη Κίνα και καλλιεργείται στη Κίνα και στην Ιαπωνία. Οι καρποί του έχουν πράσινο χρώμα και τα άνθη του είναι λευκά ή κίτρινα. Τα φύλλα του είναι πράσινα και πλατιά. Το άρωμά του, θυμίζει άρωμα πορτοκαλιού. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 4 μέτρα. Οι ρίζες του είναι ιδανικές για θεραπευτικούς σκοπούς και οι μίσχοι του αποτελούν ενισχυτικό συστατικό στη ζαχαροπλαστική. Τα φύλλα του αναπνέουν τον Ιούνιο και οι ρίζες του είναι αποτελεσματικές το Φθινόπωρο.

Το συγκεκριμένο βότανο διαθέτει πολλές ιδιότητες. Δρα ως αποχρεμπτικό στο συνάχι και προστατεύει από τη γρίπη. Έχει την ιδιότητα να διακόπτει τη καταρροή. Αποτελεί σημαντικό διουρητικό και εναντιώνεται σε φλεγμονές όπως η κυστίτιδα. Ανακουφίζει τους πόνους του κολικού του εντέρου και καταπραϋνει τις στομαχικές διαταραχές. (δυσπεψία, καούρες, φούσκωμα, έλκος).

Επιπλέον, ενδείκνυται σε περιπτώσεις ψυχογενούς άσθματος, ρευματικών παθήσεων και περιφερικών αγγειακών νόσων. Έχει αναφερθεί ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα σε διαταραχές της έμμηνου ρήσεως (αμηνόρροια, δυσμηνόρροια).  

Έρευνες ,στην εναλλακτική ιατρική, καταθέτουν ότι οι ουσίες που περιέχει το συγκεκριμένο βότανο, εναντιώνονται στη νευρική ανορεξία, καθώς ενισχύουν τις καύσεις του οργανισμού.

Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σε μορφή κομπρέσας, όταν υπάρχουν εξωτερικές φλεγμονές, όπως στο στήθος. Ακόμη, περιορίζει τους μώλωπες και δρα ως φάρμακο σε δερματικές παθήσεις.

Τα αιθέρια έλαια του περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η τανίνη (ουσία που προστατεύει τα φυτά από τα έντομα) και ενώσεις, όπως οι κουμαρίνες (σε αυτές οφείλεται το άρωμα των φυτών) που δρουν ανασταλτικά στον οργανισμό.

Η Αγγελική είναι ένα από τα πιο δραστικά και αποτελεσματικά βότανα, όμως δεν ενδείκνυται σε έγκυες γυναίκες και σε ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για την αραίωση του αίματος.