Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΑΒΟΚΑΝΤΟ


ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το αβοκάντο (avocado) είναι ιθαγενές δέντρο. Μεγαλώνει στο Μεξικό και καλλιεργείται στη Βενεζουέλα, στη Κολομβία αλλά και στη Κρήτη. Τα  άνθη του είναι λευκά και κίτρινα και τα φύλλα του μεγάλα και παχιά. Δεν συμπαθεί την υγρασία αλλά προτιμάει τα ζεστά εδάφη.

Στη Κολομβία, τα παλαιότερα χρόνια, ο καρπός του συγκεκριμένου φρούτου, αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής. Έχει βουτυρώδη γεύση και καταναλώνεται αφού ωριμάσει.

Το αβοκάντο αποτελεί εξαίρεση στη κατηγορία των φρούτων, καθώς είναι το μόνο φρούτο που περιέχει πολλά λιπαρά εκ των οποίων, τα ωμέγα-3 και 6 λιπαρά, αποτελούν σημαντική πηγή για τον οργανισμό μας αφού έχουν αντικαρκινική, αντιδιαβητική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Επιπλέον, το αβοκάντο αποτελεί ισχυρή πηγή βιταμίνης Κ,Ε και C. Περιέχει αρκετές φυτικές ίνες που δρουν αποτελεσματικά στη λειτουργία του εντέρου και ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος.

Έρευνες στην Αμερική αναφέρουν ότι το αβοκάντο δρα ως ανασταλτικός παράγοντας στην αύξηση της κακής χοληστερίνης(LDL), ενώ παράλληλα  αυξάνει τη καλή χοληστερίνη(HDL).

Περιέχει φυλλικό οξύ με αποτέλεσμα να εναντιώνεται στις καρδιακές παθήσεις. Τέλος, το εκχύλισμά του χρησιμοποιείται στα αιθέρια έλαια και σε κρέμες που είναι ιδανικές για την προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος μας.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη ποσότητα που καταναλώνουμε, γιατί είναι φρούτο πλούσιο σε θερμίδες.  


ΤΡΟΦΕΣ: ΦΡΟΥΤΑ

ACAI BERRY
ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
ΑΝΑΝΑΣ
ΑΣΕΡΟΛΑ
ΑΧΛΑΔΙ
ΒΕΡΙΚΟΚΟ , ΤΟ «ΑΥΓΟ» ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
ΚΑΡΥΔΑ
ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΥΔΩΝΙ
ΛΙΤΣΙ
ΛΩΤΟΣ
ΜΑΝΓΚΟ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΜΗΛΟ
ΜΠΑΝΑΝΑ
ΜΥΡΤΙΛΟ
ΠΕΠΟΝΙ
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΡΟΔΙ
ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ
ΣΤΑΦΥΛΙ
ΣΥΚΟ
ΦΡΑΟΥΛΑ
ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΤΡΟΦΕΣ

ACAI BERRY
CRANBERRIES
GOJI BERRY
ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΑΓΚΙΝΑΡΑ
ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΑΝΑΝΑΣ
ΑΝΤΡΑΚΛΑ
ΑΣΕΡΟΛΑ
ΑΥΓΟ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΤΡΟΦΙΜΟ
ΑΧΛΑΔΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ
ΒΕΡΙΚΟΚΟ , ΤΟ «ΑΥΓΟ» ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΒΡΩΜΗ
ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΛΙΕΣ
ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΣ
ΙΠΠΟΦΑΕΣ
ΚΑΚΑΟ
ΚΑΡΔΑΜΟ
ΚΑΡΟΤΑ
ΚΑΡΥΔΑ
ΚΑΡΥΔΙΑ
ΚΑΣΤΑΝΟ
ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΙ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΚΡΙΤΑΜΟ
ΚΥΔΩΝΙ
ΛΑΧΑΝΟ
ΛΕΜΟΝΙ
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ
ΛΙΤΣΙ
ΛΩΤΟΣ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
ΜΑΝΓΚΟ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΜΑΡΟΥΛΙ
ΜΕΛΙ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
ΜΗΛΟ
ΜΠΑΝΑΝΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ
ΜΥΡΤΙΛΟ
ΝΤΟΜΑΤΑ
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
ΟΣΠΡΙΑ
ΠΑΝΤΖΑΡΙ
ΠΑΤΑΤΑ
ΠΕΠΟΝΙ
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
ΠΙΠΕΡΙΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΠΡΑΣΟ
ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ
ΡΑΠΑΝΑΚΙ
ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΡΟΔΙ
ΡΟΚΑ
ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ
ΣΕΛΙΝΟ
ΣΚΟΡΔΟ
ΣΠΑΝΑΚΙ
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ,ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΣΤΑΦΙΔΑ
ΣΤΑΦΥΛΙ
ΣΥΚΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ
ΦΙΝΟΚΙΟ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΦΡΑΟΥΛΑ
ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ