Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο καρκίνος είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο μπορούμε, με τη βοήθεια μια σωστής και ισορροπημένης διατροφής και σε συνδυασμό με ποιοτικό τρόπο ζωής, να τον εμποδίσουμε να εμφανιστεί και να αναπτυχθεί.

Υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες έχουν αποδειχθεί λειτουργικές, στην διαδικασία της πρόληψης του καρκίνου. Σε αυτές ανήκουν:

  • Οι αντιοξειδωτικές τροφές, αφού έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες είναι η αιτία για αρκετές βλάβες στα κύτταρά μας
  •  Όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C,E,B17 και B καροτίνη, καθώς και αυτές που περιέχουν ιχνοστοιχεία, όπως σελήνιο(ενισχύει την άμυνα του οργανισμού), μαγγάνιο ψευδάργυρο(συμβάλλει στη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού) και λυκοπένιο(ντομάτα, καρπούζι)
  •  Τα καλά λιπαρά ω3 και ω6 είναι απαραίτητα σε μια ισορροπημένη διατροφή, συνεπώς και εξίσου σημαντικά στη πρόληψη από ασθένειες
  • Τέλος, έρευνες αναφέρουν ότι το φυλλικό οξύ(σπανάκι, μπρόκολο, φύτρο σταριού) προλαμβάνει το καρκίνο του μαστού και του πεπτικού συστήματος.

Δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ να καταναλώνουμε άφθονο νερό αλλά και να συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό, κυρίως όταν αντιληφθούμε ότι η υγεία μας διατρέχει κίνδυνο.