Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ


ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Το δέρμα είναι ο μεγαλύτερος και ίσως ο πιο σημαντικός βλεννογόνος του οργανισμού. Και επειδή το δέρμα είναι εκτεθειμένο και δέχεται όλες τις επιδράσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, η σωστή φροντίδα του είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία του οργανισμού.

Η ενυδάτωση αποτελεί μια από τις πιο βασικές ανάγκες της επιδερμίδας. Αν και το νερό είναι απαραίτητο για να είναι καλά ενυδατωμένο το σώμα μας, η υγρασία του δέρματος καθορίζεται και από εξωγενείς παράγοντες όπως η υγρασία του περιβάλλοντος, η έκθεση στον ήλιο, η συχνότητα του πλυσίματος και το είδος των καθαριστικών που χρησιμοποιεί κανείς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε μετά το πλύσιμο το δέρμα μας βρεγμένο, αλλά πρέπει να το ταμπονάρουμε με μια καθαρή πετσέτα, καθώς το νερό όταν εξατμίζεται προκαλεί ξηροδερμία.

Η φροντίδα του δέρματος ξεκινάει από το σωστό καθαρισμό του. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε σαπούνια φιλικά προς το ph του και να φροντίζουμε για την επάλειψή του με ενυδατική λοσιόν ή κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό, διότι έτσι αυξάνεται η ενυδάτωσή του, καθώς όταν το δέρμα στεγνώνει τελείως έχει χάσει τμήμα της φυσικής του υγρασίας μέσω της εξάτμισης.

Η προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία είναι, επίσης, πολύ σημαντική. Η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία βλάπτει το δέρμα προκαλώντας βαθιές ρυτίδες, ξηροδερμία, σκλύρηνση του δέρματος και αυξάνοντας μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εμφάνισης καλοηθών και κακοηθών δερματικών βλαβών. Το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα και φθάνει στην επιφάνεια της γης. Έτσι, η χρήση αντιηλιακών προϊόντων είναι απαραίτητη ακόμα και αν έχει συννεφιά ή στεκόμαστε στη σκιά.