Συνεργάτες Κανάλι Εταιρικό Site

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ


ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Η απόκτηση ενός παιδιού από ένα ζευγάρι δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση. Αλλάζει όλη η καθημερινότητα, οι μέχρι τότε συνήθειες του ζευγαριού αλλά κυρίως οι προτεραιότητες στη ζωή τους. Ακόμα περισσότερο προστίθεται ένας ακόμα ρόλος στη ζωή των ανθρώπων που γίνονται γονείς, για τον οποίο δεν είναι ποτέ όσο προετοιμασμένοι θα ήθελαν. Τα μόνα εφόδια και εμπειρίες που έχουν είναι από τη συμπεριφορά των δικών τους γονιών απέναντί τους ως παιδιά και αυτά είναι και τα πιο ισχυρά. Όσο και αν έχουν διαβάσει για το πώς πρέπει να φερθούν, ανακαλύπτουν ότι τελικά αυτό που ξεπηδά εύκολα από μέσα τους είναι η συμπεριφορά που βιώσαν ως παιδιά από τους γονείς τους, και αυτό γιατί είναι πραγματικό βίωμά τους. Αυτή είναι και η εξέλιξη που γίνεται μέσα στο σύστημα της οικογένειας από γενιά σε γενιά. Δεν μπορούν να μεταπηδήσουν ξαφνικά από το ένα πρότυπο στο άλλο, αλλά να παρέμβουν στο ήδη υπάρχον και να κάνουν τις δικές τους αλλαγές πάνω όμως στη βάση που ήδη υπάρχει.

Έτσι λοιπόν από την αρχή της εγκυμοσύνης η γυναίκα περνάει διάφορα στάδια. Το πρώτο τρίμηνο είναι μια περίοδος προσαρμογής όπου η γυναίκα αναλογίζεται όσα θα αλλάξουν, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι όντως θα αποκτήσει παιδί και ίσως φοβάται για αυτές τις αλλαγές στη ζωή αλλά και στο σώμα της. Το δεύτερο τρίμηνο όπου και η εγκυμοσύνη είναι πιο ήρεμη συνήθως (εξαφανίζονται οι αναγούλες και έχει περάσει το πρώτο επίφοβο διάστημα για πιθανή διακοπή κύησης) η γυναίκα αρχίζει και βιώνει μια μεγάλη αλλαγή. Χαίρεται την κύηση, νιώθει τη σύνδεση με το μωρό της καθώς το αισθάνεται και μέσα στο σώμα της να κινείται. Το τελευταίο τρίμηνο αρχίζει η προσμονή για να συναντήσει πλέον το μωρό της, αλλά ταυτόχρονα ξεκινούν και οι προετοιμασίες για το δωμάτιο του μωρού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτή τη φάση υπάρχει και το άγχος για τη διαδικασία της γέννας, ειδικά αν είναι το πρώτο παιδί.

Ο άντρας από την άλλη πλευρά όλο αυτό το διάστημα συνήθως νιώθει περήφανος για το γεγονός ότι θα γίνει πατέρας, και παίρνει τα μηνύματα όσων συμβαίνουν μέσα από τη σύζυγό του. Έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο που είναι υποστηρικτός προς τη γυναίκα η οποία κυοφορεί το παιδί τους. Αυτός ο ρόλος μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερο άγχος σε κάποιους άντρες που δυσκολεύονται καθώς ξαφνικά βγαίνουν από την προσοχή των γύρω τους και μπορεί να αισθανθούν πως μένουν με ένα τρόπο στο περιθώριο. Όπως αυτός φροντίζει τη σύζυγο, έτσι και η γυναίκα πρέπει να τον βοηθήσει να βρει το ρόλο τους μέσα σε αυτό το καινούριο που ζουν και να συνεχίσει να νιώθει σημαντικός. Μπορεί να βρίσκεται στη κοιλιά της γυναίκας, αλλά είναι δικό τους, είναι ο πατέρας του παιδιού και ήδη πρέπει να έχει αυτό το ρόλο.

Από τη στιγμή που το παιδί γεννιέται ένας καινούριος κόσμος ξεκινά για το ζευγάρι όπου στην αρχή χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν αλλά και να αναπτύξουν τις νέες συνήθειες της ζωής τους. Επίσης, χρειάζονται χρόνο για να γνωρίσουν το μικρό αυτό πλασματάκι που έφεραν στον κόσμο.

Η εγκυμοσύνη λοιπόν και η γέννηση ενός παιδιού σηματοδοτεί πολλές αλλαγές στη ζωή του ζευγαριού, και ανοίγει ένα καινούριο στάδιο της οικογενειακής ζωής. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως όσο και αν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα μωρό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα περάσουμε από στάδια θυμού, αγωνίας, θλίψης και προβληματισμού. Ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν μπορεί να πλαισιώνεται μόνο από θετικά συναισθήματα. Είμαστε άνθρωποι και μάλιστα πλήρης άνθρωποι, έχοντας πολλές πλευρές που δεν πρέπει να αγνοούμε. Αυτά που χάνουμε με την απόκτηση ενός παιδιού, μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικά μπροστά σε αυτά που κερδίζουμε, αλλά δεν παύει να τα χάνουμε και έχουμε να περάσουμε και τη θλίψη μας για αυτά.


ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

10+1 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
TO ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ;
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
ΕΙΜΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ 15
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
ΕΚΦΟΒΙΣΜΌΣ Ή BULLING
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Η/Υ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
ΘΕΛΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ [StoryBoard]
ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΘΕΤΙΚΑ
ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;
ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΩ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;
ΝΑ ΔΙΝΩ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ;
ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΚΙΝΗΤΟ;
ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ
ΌΤΑΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΠΟ ΚΑΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SEX
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ
ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΗ;
ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΧΤΥΠΑΕΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΤΡΩΩ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ !
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ